24.05.2009 г., 22:20 ч.

24 май (Празник в душите) 

  Поезия » Философска
716 0 21

На този ден, преди много години,
събуждах се сутрин с надежда една.
Как слънцето рано за нас ще засвети,
усмихнат ще бъде за всички,  града.

Със химна най-наш "Върви народе... 
към светла бъднина върви..."
шествахме в строй, (надали "възродени"),
но вярвахме, животът ще ни награди.

В сърцата ни надеждата извираше,
че успеем ли, все наш ще е света
и който се учи, той лента ще получи,
"ОТЛИЧНИК"  в учението, после в труда!

Така вървяхме... и годините въряха,
но вярата  остана  вътре в нас.
че словото, най-българското, святото, 
душите ще въздига...  с  много  плам
.

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??