17.07.2022 г., 20:30 ч.

Нюанси на тъга 

  Поезия
654 13 14

Прости ми тишината между нас,

по устните мълчанието стене.

Заглъхна любовта ни, като глас

не стигнал нито тебе, нито мене,

за да ни каже просто да се спрем

да съдим,

да изискваме,

да плачем.

Прости ми тишината вътре в мен

и болката,

надвиснала над здрача.

Небето е с нюанси на тъга,

разчупва се на сини силуети.

Щом миналото свърши със сега,

ще сложа край на няколко куплета.

Мълчанието търси рима с нас,

но то за всяка дума е проказа.

Изчезва щастието, като глас,

след който съм безчувствена.

И празна.
 

 

 

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Произведението е включено в:
  1002  17 
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??