Чаша
Най-вярната клика
на алкохолика.
Нейна политика
е да го натика.
Чук
Инструментът, биващ татко
на всичко механично.
Щом не тръгне нещо гладко,
той се вписва там отлично.
Само с негова намеса
вижда края си процесът.
Честен
Работещ на заплата
човек обикновен,
снасящ месечно в хазната
дан определен.
Чинно плаща, до стотинки,
въпреки, че ясно знае,
че със трънки и глогинки
ще остане той накрая.
© Марин Цанков Всички права запазени