21.04.2019 г., 23:32 ч.

"*****" 

  Поезия
258 0 0

о капитан, о капитан
корабът ти е тъй голям
по вълните се носи насам-натам
о капитан, о капитан

 

ти винаги си тъй засмян
о капитан, о капитан
екипажат ти без страх голям
платната вдига, о капитан

 

през бурните води
мрака цепи до зори
о капитан, о капитан
на щурвала нямаш равен сам

 

на палубата кипи живот
ром се лее кат компот
о капитан, о капитан
на рамото с папагал пенбян

 

злосторниците гониш,бо капитан
женичките са твоя блян
о капитан, о капитан
без твойта сабя животът би бил в ъгъла наврян

 

о капитан, о капитан
слънцето за теб изгря с плам
обгърна светът с лъчи
о капитан, то над теб винаги ще бди 

 

о капитан, о капитан
из морската шир идолът си там
о капитан, о капитан
поклон пред кораба ти тъй голям

 

© Всемнелюб Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??