25.02.2018 г., 12:13 ч.

*** 

  Поезия » Свободен стих
229 2 2

В сумрака на утрото 
премалели от горещия ти дъх, 
по перваза накацват
в бледосините си рокли
малки снежни момичета
и гледат с любопитните си
мокри  очи
как се покоряват хълмове 
и как
се основава държава...

И никой не знае, 
в преспите 
на развълнуваната
ни постеля, 
спасяваме ли се
или двойно се 
самоубиваме.

© Миглена Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??