27.04.2019 г., 0:24 ч.

*** 

  Поезия » Любовна
335 0 2

          "Я душу дьяволу продам за ночь с тобой"


Опитах. Девалвирала валута
оказа се душата ми съдрана.
И Дяволът не иска да я купи - 
не искал по- големи грешници от себе си във Ада.


И с Господ пазарлъкът не потръгна.
Нито едно богоугодно дело
явно не съм успяла да прегърна.
Той само мълчаливо ме огледа.


Затръшнаха се дверите на Рая.
На Ада портите дори не се отвориха.
Къде да я пробутам таз - съдраната?
Опитах, но не се понрави и на хората.


Ще я продам за самодивска дреха - 
по пълнолуние да мога да танцувам
и да вилнея в звездните полета,
когато ти по памет ги рисуваш.

 

09. 04. 2019 г.
гр.Пловдив

© Валентина Драгнева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??