1.08.2017 г., 11:20 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
650 1 2

52

Живеем за единия корем

декади седем, после мрем.

Е, нема ни в световните анали,

но ние па това си го не щем.

 

53

Станете сутрин, мийте си очите,

опнете кости, да изпукат сите,

кажете си: „Животът е прекрасен!“,

па и да не е, дека че вървите?!

 

54

Човекът е личност. Отделна вселена,

но щом се роди, и го ръчкат с остена:

„Има си норми, има си граници!“ –

и става тревичка в поляна зелена.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??