16.08.2018 г., 14:13 ч.

*** 

  Поезия » Свободен стих
583 4 4

Загиват бавно малките села,

в забвение и мъка те умират,

ела, да видиш, пътнико, ела,

къщурки в нищото се взират.

 

Ела, да видиш, преди сто лета,

селата пълни с люде, глъч и смях,

сега живеят само старци в нищета,

от гледката... направо хваща страх.

 

Ела, да видиш, преди сто лета,

моми, момци, как вечер пеят,

навред се щурат мънички деца,

сега врати, прозорци, празни зеят.

 

Загиват бавно малките села,

в забвение и самота умират,

ела, да видиш, пътнико, ела,

от мъка как сълзите ти напират.

 

© Мария Попова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??