27.02.2009 г., 7:24 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
747 0 2

Един живот, живян напразно,

една съдба, нечестна към съдбата,

едно сърце, разбито от любовта.

 

Една любов, без смисъл,

една трагедия, без мисъл,

един човек със сърце от камък.

 

Една звезда, паднала в нощта,

едно създание - ангел райски,

едно легло и мъртвец на него.

 

Един предмет, без съдържание и смисъл,

една ръка, без зла умисъл,

един залез, без лъчи.

 

Една птица, без крила,

един ангел, в пепелта,

една надежда, в любовта.

 

Едно лице - бледо и безкръвно,

едно око, обляно в сълзи,

едно сърце, разбито от мечти.

 

Един припев, без куплет,

една песен, без певец, 

една нощ, без красота.

© Цвятко Цветков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??