4)
УЛИЦА БЕЗ ТРОТОАРИ
Искам УЛИЦА БЕЗ ТРОТОАРИ!
Улица на песни и мечти,
събрала поколения от млади и от стари.
Искам УЛИЦА С ОЧИ!
С тях да вижда много надалече -
всички други улици да вижда.
Да е шумна и красива вечер -
ЦЯЛАТА ЗЕМЯ ДА Й ЗАВИЖДА!
И на улицата ми без тротоари
да не си говорим на „другари“...
Да проблясват само весели цигари,
да се чуват песни и китари.
Без коли, без бледи светофари,
без изнервена, ругаща тълпа!
Искам улица без тротоари
В ЦЕНТЪРА НА СВЕТА!
© Боряна Бакалова Всички права запазени