19.10.2013 г., 19:52 ч.

4x4 

  Поезия » Философска
395 1 0

4x4


На един мъж му трябват поне три жени 
и една, със която да се събужда!...

Аз съм щастливец! Намерих ги. Три,
но само едната страстно възбужда...

 

Какъв съм любовник!... Разказвам на всеки!
Едни ми завиждат, други ме хвалят 
за моите завидни любовни успехи 
със женски квартет, който ме сваля...

 

Не давам на никой грам обяснения!
В любовта как се постига хармония!?...
Тя ми е най-силното вдъхновение,
животът преди нея е жалка пародия...

 

Всички питат, учудени...
- Казвай кои са? Дай имена!?
Вяра, отвърнах... Надежда
и Любов, при това..

 

Четвъртата моя любовница - тайна,
жената, в която има всички жени,
именно тя, за други незнайна,
е моят подарък за всички мечти...

 

Един мъж е силен, когато обича!
Прочетох го в древни Библейски препратки...
Любовта е вечна! И няколко вида...
Éros, Storgē, Philía, Agápe!...

 

Д. Антонов (diester)

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??