6.10.2019 г., 22:03 ч.

5 минути майна... трайна... 

  Поезия » Любовна, Гражданска
907 0 4

5 минути трайна... майна...

 

...5 минути...

Знам, че няма да ти липсват

мойте "приказки" крилати,

тези злите... с Happy Ending,

без сражения, с отплати.

 

...4 минути...

Знам, че няма да ти липсват

тези - болните надежди,

дето, за да има мира,

кичих с белите одежди...

 

...3 минути...

Знам, че няма да ти липсват

китните, богати фрази,

тези, чрез които в края

всеки с кофти чар прегазих.

 

...2 минути...

Знам, че няма да ти липсват

тези мигове, балансът,

дето търсиш, но не знаеш

как да си откриеш шанса.

 

...1 минута...

Знам, че няма ти липсват...

Всъщност, толкова ми дреме,

и за празните ти думи,

и за тъпите клишета в тебе.

 

...1 секунда...

Тъй, де, ще ти липсват, нека!

Чао ти, мила и омайна!

И дали ще ти е лека... мека?...

Силна, крайна, трайна...

....майна!

© Мирослав Димов Морис Джордан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??