Преминали през половин столетие,
с прикрити бели кичури в косите ни.
И гняв,и радост и любов усетили,
все още светят горе там звездите ни!
Горчиво виното било е някога,
но сладки са били мечтите ни...
Красиво билото е брулил вятъра
и е отнасял искрите в очите ни...
Не сме се люшкали във приказни сияния,
не са били обувките ни хубави,
но давали сме чисти
обещания
и теменужни милувки дъхави...
Сега ще седнем тихо във креслата си,
ще приютим там внуците пораснали,
ще разплетем полекичка мечтата си и ще запалим свещите угаснали...
© Iliana Всички права запазени