16.01.2008 г., 23:36 ч.

* * * 

  Поезия
504 0 14
Ти помниш ли?
Помоли ме да ви сравня.
Два полюса – нима възможно е?
Няма как да срещна две
противоположности…
Та те взаимно се отблъскват,
по сила на физически закони.
Сравнението  между вода и камък?!
Не! Абсурдно е!
Противоречи на всички правила.
И невъзможно!
За него ли? Какво да ти разкажа.
Почти е минало – несъстояло се…
Без лице, без образ…
Замислям се.
Понякога говореше на глас.
Искаше да каже нещо,
но така и не разбрах какво, кога…
Празно голословие.
А после – вменяваше ми някакви вини…
Измислена бе тази негова душевност -
заучени слова, нарочни ситуации,
до… невъзможност.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??