27.06.2009 г., 15:27 ч.

* * * 

  Поезия
505 0 1

Българийо, велика майко моя,

родила толкова велики синове.

Как преглъщала си сълзите и воя

на майките с протегнати ръце?

 

 

Каква утроба имаш ти, Родино,

родила Левски, Ботев, Аспарух.

И колко още личности без име,

останали в забрава да лежат.

 

 

Как преглътна турските обиди?

Гаврите над твоите чеда?

Как осъмваше във мразовити зими,

когато гърчеше се твоята душа?

 

 

Българийо, велика майко моя,

родила толкова велики синове,

роди ги пак, за да избегнеш воя

на майките с протегнати ръце.

© Стефан Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Да,сега се раждат,а е време разделно.
Предложения
: ??:??