9.09.2022 г., 9:45 ч.

6 без 5 

  Поезия » Оди и поеми
314 0 1

Будилникът дрънчи във мрака,

навреме, както му е ред,

че работата мене чака-

там трябва да съм в 6 без 5.

 

Закуска бързо си приготвям:

масло, филия, пчелен мед.

За работата се подготвям-

там трябва да съм в 6 без 5.

 

Обличам бързо потник шарен,

след туй е ризата наред.

За работата ще съм харен-

там трябва да съм в 6 без 5.

 

По стъпалата слизам леко.

Те са някакси безчет.

А работата е далеко-

там трябва да съм в 6 без 5.

 

В трамвая морно се прозявам,

пред мен изчезват плет след плет.

За работата закъснявам-

там трябва да съм в 6 без 5.

 

Задъхан, стигам до портала

и влизам гордо като кмет.

Но работата е втасала...

Отдавна не е 6 без 5.

 

Шефът ще се кара яко,

ще бъда аз злощастен, клет.

Такваз е работата, бако,

щом там не си във 6 без 5.

 

На шефа си не съм подлога,

нито кошчето за смет.

Да викна в работата мога:

,,По дяволите 6 без 5!"

 

Въвеждам структурни реформи,

отхвърлям този тежък гнет.

За работа издавам норми-

да няма вече 6 без 5!

 

За мене планове по-разни

оттук ще имам занапред.

Щом тази работа ви дразни

там Вий бъдете в 6 без 5 !

 

 

© Георги Янков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • дращи, дрънчи, пуща - драска, дрънка, пуска 😅 та ходих в профила да видя от къде си се писал! Характерно за Пловдивси и на юг-югоизток от Пловдив регион!
    Точно "дрънчи" гадният будилник 😅
    Хвани метрото! Щом имате трамвай, трябва и метро да имате!
Предложения
: ??:??