5.06.2008 г., 11:58 ч.

* * * 

  Поезия
577 0 0

Твоите устни попиват навсякъде,

твоят живот в мене тече.

Тиха, безмълвана придошла е от някъде

зората на твойто небе.

 

Но до мене те няма от толкова дълго,

че твоя свят съм оставила

да залезе в клоните на безплодно дърво,

отдавна в мене израснало.

 

Без цветове, под безкрайната зима,

едва оцелявам миг подир миг.

Но пак пролетта, за любов замечтана,

прогонвам с безпомощен вик.

 

Че макар да е зима, не ми е студено.

Не усещам ни болка, нито тъга.

А утрото като залеза в кръв потопено

се топи в бледолика дъга.

 

А в клоните на грозното живо дърво

замръзва последната надежда.

И само в заскреженото олющено стебло

чете се надпис „Обичах те”

© Преслава Богданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??