12.12.2015 г., 14:00 ч.

70 години мир 

  Поезия » Гражданска
451 1 0

 

70 години мир

 

Седемдесет години мир,

Европа раните не помни,

предлага социален пир

на африканците безродни.

 

Седемдесет години мир,

Америка мечти продава,

устройва бунтове надлъж и шир

и „демокрация“ налага.

 

Седемдесет години мир,

Джихадът черен пожела

да го „признаят“ най-подир

и страшен пи-ар си избра.

 

Седемдесет години мир,

Русия нищо не забрави,

събра се, труди се безспир

и днес отново се изправи.

 

Седемдесет години мир...

Дано броенето не свърши

дотук и целият всемир

на две да не се прекърши.

© Елена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??