28.08.2008 г., 22:40 ч.

* * * 

  Поезия » Любовна
774 0 3

Първото ми стихотворение! Бих искала да го споделя с вас, знам, че има доста неща за оправяне както в него, така и в стила ми, затова приемам и съвети. :) :) :)

 

 

Последно желание

 


Притисни ме нежно към стената,
впий в мен погледа си мил,
спри дъха ми и ми вземи душата,
а после изллъжи ме, излъжи,
че мой си бил!


Докосни ме с горещи длани,
разтопи леда в моето сърце,
излекувай всичките му рани,
а после раздели го, на две.


Вземи една от двете части,
другата я стъпкай с крака,
убий и всички мои страсти,
а после почисти прахта.


Другата за себе си пази я!
За мен да ти напомня тя,
от мрак и самота ти скрий я,
за да живее – поне тя.


Захвърли остатъка от мен,
някъде, без съвест и без страх,
погледът ми е достатъчно студен,
не ще видя как извършваш този грях.


Върви тогава и назад не се обръщай!
Аз вече с Вечността се слях.
Върви и не се опитвай да ме връщаш!
Ти най-после се пробуждаш,
но пък аз заспах!

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хубаво е...пиши...!
  • Благодаря ти! Радвам се,че ме оценяваш!
  • Хареса ми твоят първи опит,а също и другите неща ,които си писала..Имаш голям талант,интересен и оргинален стил...Продължавай да пишеш..Желая ти успех и очаквам още...Поздравления!!!
Предложения
: ??:??