16.01.2011 г., 17:05 ч.

* * * 

  Поезия » Философска
430 0 0

Хубаво ли ти е сега, когато си без мен?

Нали за това тайно мечтаеше си.

Хубаво ли ти е сега, когато не съм до теб?

Свободата ти - най-ценното - твоя е.

 

Имаш време да скиташ.

Имаш време да бродиш.

Имаш време други да залюбиш.

Имаш време и тях да ги погубиш.

 

Сутрин будиш се в нечие чуждо легло.

Обръщаш се, но не знаеш до кого.

Тя прегръща те измамно -

да отбие номера безсрамно.

Преструваш се на щастлив,

но знаеш, че не си.

 

Дните минават.

Чувстваш се прекрасно.

'' Нея я няма '' ...

Свободата не мога да ти отнема,

да се отчиташ постоянно

вече не трябва.

 

Бъди щастлив, скитнико синеок.

Да намериш смисъла желая ти аз.

Да осъзнаеш, че не всичко е живот.

Да осъзнаеш, че всичко е любов.

Купоните са до време, ала човек трябва и семейство да поеме.

Да обича някоя, деца да си има.

А не от легло на легло да прескача,

защото сам умира и никога не ще истинския живот да разбере.

© Ариел Ариел Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??