12.12.2018 г., 0:16 ч.

*8*1*6* 

  Поезия
308 0 0

умрях, видях какво е горе
и пак се съживих
литнах из сините простори
и себе си открих


видях се сред цветята
на цъфналата ръж 
обелил колената
да те целувам дваж и тръж


прочетох мислите си после
и се ужасих
как може звездите нощни
да избледняват от твоя лик


как може вятърът огромен
да е такъв злодей
да разказва страшен спомен
вместо приказка да пей


как може да сънувам
принцеси с приказни очи
и после буден да бленувам
сърцето как свири до, ре, ми


как може душата оскотяла
тъй приказно да пей
дали видяла те е цяла
или луната твоята мечта огрей

 
целунах те но беше късно
сърцето спряло да тупти
само на небосклона пъстър
спомена тихичко шуми 

 

© Всемнелюб Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??