7.01.2008 г., 15:17 ч.

*** 

  Поезия » Любовна
753 0 19

И  какво, ако  те  обичам -

обичам  те!

Но  приготвям  вечеря  за  друг.

И  копнея  за  твоите  устни,

а  си  лягам  до  бъдещ  съпруг.

 

 

 

Пак  ще  лъжа,

ще  тичам  към  киното,

ще  се  моля  да  чакаш  отпред...

След  това  на  вечеря, със  виното,

ще  приспивам  копнежа  по  теб.

 

 

 

Да  избягаме - казваш.

Добре!

Нищо  няма  да  питам - да  бягаме.

Ще  прегазя  през  тъжно  море

от  халки, бели  рокли, олтари...

 

 

 

Ще  се  скрием  от  тези  тълпи,

ще  се  любим  отчаяни, тръпнещи.

Ще  се  любим  със  устни, с  очи,

с  нежни  длани...

Ще  се  любим  до  втръсване.

 

 

 

Да  избягаме - казваш.

Добре!

Нищо  няма  да  питам - да  бягаме.

Но  едно  ми  кажи - щом  със  теб

бягам  днес  и  за  друго  нехая,

 

 

 

колко  време  ще  мине  преди

пак  да  хукна - след  друга  омая?

 

               

                          април   '06

© Валентина Драгнева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??