23.08.2008 г., 20:42 ч.

* * * 

  Поезия
344 0 1

                "Обелих се


Обелих се
! Носът ми първи бе по ред.

Надолу после се забелих.

Гърбът ми първо, после и отпред.

Какво от този тен спечелих?

 

Сега се беля като пепелянка

и пада кожа ден по ден.

Защо не се аз пекох там на сянка,

а трупах тоз директен тен?

 

И свалям аз парчета цели,

като хиена съм петниста

и цялото ми тяло веч се бели,

отдолу се показва кожа чиста.

 

Ще беля пустата си кожа,

а тя ще пада още много време.

Процесът е мъчителен - не може

да се избяга лесно от туй бреме!

 

За помощ само аз сега се моля!

Парцали свличат се от мен.

С какво заслужих таз неволя?

Аз исках просто тен!

 

Да дойде някой с мен да бели,

че почвам вече да откачам!

Дали ще има доброволци смели,

да свършим тежката задача?"

© Але Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Добро е! Ма, мноо се чудя дали просто да не разкараш тоя последен куплет.
Предложения
: ??:??