"Обелих се
Обелих се! Носът ми първи бе по ред.
Надолу после се забелих.
Гърбът ми първо, после и отпред.
Какво от този тен спечелих?
Сега се беля като пепелянка
и пада кожа ден по ден.
Защо не се аз пекох там на сянка,
а трупах тоз директен тен?
И свалям аз парчета цели,
като хиена съм петниста
и цялото ми тяло веч се бели,
отдолу се показва кожа чиста.
Ще беля пустата си кожа,
а тя ще пада още много време.
Процесът е мъчителен - не може
да се избяга лесно от туй бреме!
За помощ само аз сега се моля!
Парцали свличат се от мен.
С какво заслужих таз неволя?
Аз исках просто тен!
Да дойде някой с мен да бели,
че почвам вече да откачам!
Дали ще има доброволци смели,
да свършим тежката задача?"
© Але All rights reserved.