10.08.2017 г., 9:02 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
667 0 2

55

Искаш да погледнеш светлината,

но примижаваш и се впускаш в тъмнината.

Така и истината трудна е за гледане,

та много често предпочитаме лъжата.

 

56

С годините живот човек разбира –

добър приятел трудно се намира,

защото е приятелството вричане,

а то безкрайно трудно се избира.

 

57

Криворазбрано някак си обичаме:

за вярност клетви с лекота изричаме

и собственици ставаме на своите любими,

а чувството за власт „любов“ наричаме.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??