55
Искаш да погледнеш светлината,
но примижаваш и се впускаш в тъмнината.
Така и истината трудна е за гледане,
та много често предпочитаме лъжата.
56
С годините живот човек разбира –
добър приятел трудно се намира,
защото е приятелството вричане,
а то безкрайно трудно се избира.
57
Криворазбрано някак си обичаме:
за вярност клетви с лекота изричаме
и собственици ставаме на своите любими,
а чувството за власт „любов“ наричаме.
© Румен Ченков All rights reserved.