23.07.2017 г., 19:01 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
688 0 2

49

Когато се потрудиш, идва и признание,

и казваш си: „Това е моето призвание“.

И заработваш яко в твоята насока,

без да разбираш, че си Божие послание.

 

50

Три твърди опори в живота ни има;

нашата същност без тях – немислима!

Вяра, Надежда, Любов – три сестри,

троица свята и неразрушима!

 

51

Разстрел и след разстрела – вечен!

Над Пирина отеква изстрелът далечен.

Вапцаров своя път житейски извървява,

поетът – на безсмъртие обречен!

 

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??