Кой ли стъпва по снега,
кой ли буди вечерта?
Баба Меца е това?
Или плахата сърна?
Кой ли чука у дома,
там на пътната врата?
Идват гости от града?
Или пътник за вода?
Дрънка медено звънче,
някой вика:"Хе-хе-хе!".
Пред вратата, от сърце,
някой пляска със ръце.
Дядо стар и белобрад,
със чувалче на гърба.
Той пътува със шейна
и еленче със рогца.
Ха, кажете ми деца,
що за дядо е това?
© Хари Спасов Всички права запазени