27.07.2007 г., 16:30 ч.

А бе, женски истории… 

  Поезия
661 0 3

Часовникът звънна.

Нима е съмнало?

Слънцето ми се усмихва отвън.

Надигам се плахо, и

стигам до мивката някак си.

Плисвам шепа вода върху себе си -

и отивам да правя традиционната чаша кафе.

После сядам отвън на терасата,

отпивам от чашата – обожавам горчиво кафе.

Но… удоволствието е еднократно.

После тичам обратно към кухнята,

леле, закуската - мляко и сандвич,

може и рохко сварено яйце?!

А минутите бързат, не чакат…

Пак ще се втурна по пътя за работа,

забързана, запъхтяна, олеле!

Пак закъснях!

Така започва денят ми,

забързан,

и в бързане, преминава остатъка…

До мръкване.

Прибирам се премаляла, а пътьом си мисля,

че… трябва да взема насъщния

и нещо да пусна в тигана…

Божке! Защо сме устроени странно?

А бе, женски истории…

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесен стих!
    Много верен и много хубав,Нели!
    Поздрав и прегръдка!
  • толкова е истинско и ежедневно! Поздрав!
  • Товва е женското ежедневие и ти си го описала повече от прекрасно ... Виждате ли мъже какво ни е на главата :-P
Предложения
: ??:??