19.11.2011 г., 17:40 ч.

А играта е все така проста - тя поисква и той отхапва 

  Поезия » Друга
730 0 19

 

 

 

 

==

 

Тя, играта, не се е променяла.

Правилата са същите. Сякаш

е все още Адамово време

и все още не е изщракала

 

на Едемската порта ключалката.

Тая Ева, не се ли научи,

че отхапе ли, макар и малко,

вместо ласка, шамар ще получи.

 

И Адам - по библейски наивен,

всеки път на хорото се хваща.

(Резултат - езическо сливане,

после -ред греха да плащат.)

 

За едната откъсната ябълка

цял живот ни се късат сърцата.

Тая Ева, защо ù трябваше?

Днес сама да ù плащам цената.

 

© Ели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??