1.07.2009 г., 18:03 ч.

А ирисът отдавна изсветля 

  Поезия » Любовна
2617 3 56

Бездънни са очите на страха!
И в тях съзрях парчета слабост!
Ти искаше да ме запазиш?! Не успя –
загубил бе сърдечната си благост!

Превзе те тихо, без да те щади
това, което да ти правят не желаеш.
А чувство, знаеш, трудно се гради –
руши се лесно, ако преиграеш!

Раздялата с достойнство преживях –
не съм за ден или за два Принцеса!
Обичаш някой? Нека е без страх –
с любов в сърцето – без намеса.

През филтъра на  миналите дни
тъгата се оттече. Преболяла!
А ирисът, преливащ от сълзи,
избистрен е. За новото начало.

© Петя Кръстева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??