30.08.2023 г., 22:44 ч.

А иска ми се да напиша стих… 

  Поезия » Свободен стих
224 7 6

А иска ми се да напиша стих.

Като онези, от които ти се плаче.

Но как? Сърцето ми мълчи.

А думите несмислено нагарчат.

 

И мисля си, изгубил съм ключа

към стаята на своята душевност.

А музата се дави в тишина.

Отметка във графата непотребност.

 

Безжизнен съм. Изстинал. Мълчалив.

Изпразнен. Груб. И толкова посредствен.

А иска ми се… да напиша стих.

Иска ми се в празното да блесне

 

искра и скоро след това,

умишлено умът си да пречупя.

И в тясна хаотичност от слова

моят стих в реалност да се случи.

 

А иска ми се да напиша стих…

© Деян Димитров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??