1.03.2009 г., 13:57 ч.

А сега накъде? 

  Поезия
1089 0 6

Една отдавна мъртва гара,

тръпнеща очакваше последния си пътник.

Той въздъхваше - червен е светофарът.

До смърт уплашен, че влакът новият му спътник е.

 

Отпътуващият непознат полетя с влака.

Уморен бе от скитане пеша.

На спирката и машинистът се разплака.

Дъжд се плисна и небето разлюля.

 

И труповете върху пейката крещяха.

Там на възкръсналата гара.

Звездите песен на сбогуване изпяха,

а дяволът - доволен поръчваше на бара. . .

 

Непознатият вече сънуваше изгреви.

Цветя, птици - вълшебна природа.

И с поглед следеше на вятъра полета.

А сега накъде? Към  Рая или пък към Ада?

 

© Веселина Костадинова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??