21.03.2013 г., 17:42 ч.  

А ще ухае ли на портокалов цвят 

  Поезия » Любовна
577 1 6

А ще ухае ли на портокалов цвят

 

 

Без теб... О, нежност моя! Не ще се притискам

към силното ти тяло, за да изпиваш тревогата

ми с устните си ненапили се. И когато поискам

да докосна очите ти в мрака, през най-дългата

 

 

нощ от живота ми, в която няма да те открия

до себе си, ще изпитам непоносима горчивина

за миговете, в които като ненаситна стихия

си ме заливал и съм ставала просто мъглявина.

 

 

Без теб... Ах, сладост моя! Южняк разплитащ

косите ми, тъй нетърпелив да изчака времето,

за да излее в мен топлината си. Вечно скитащ

се в мислите ми и каращ ме да забравя и името

 

 

си дори, преминала за кой ли път над дъгата

в длани, които, ако не правят с мен тези чудеса,

съм тъжен портокалов цвят, носещ се по водата

без цел, без посока, без ухание, без небеса.

 

 

 

 

 

© Светла Асенова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??