29.03.2021 г., 12:28 ч.

А толкова прекрасно бе 

  Поезия » Любовна
482 0 5

Зад онзи хълм, зад онзи лес -

все мисля: " Ще те срещна там. " .

И както вчера, май и днес,

с надеждата оставам сам.

 

Отново искам да те видя,

да грейне красотата твоя.

Но още със тъга се скита

душата търсеща в покоя.

 

А толкова прекрасно бе,

когато пееше със мен.

Синееше безкрай небе

и слънчев беше всеки ден.

 

Без теб е друго. И макар

пролет тук да зеленее -

щом ти ми липсваш, няма дар

за моето сърце... Линее.

 

Песента ти отлетя

някъде, така далече.

И боли ме. Любовта 

с радостта не пее вече.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??