11.07.2017 г., 8:48 ч.

* * * 

  Поезия » Източни форми
592 0 3

31

„Все някой ми пречи, все някой ме спира!

Моят напредък в живота все друг го стопира!“

Колко е лесно с такава житейска нагласа

свойто престъпно бездействие да игнорираш.

 

32

„Виж как дишам на воля в тази тиха гора.

Мога тук да живея, а и тук да умра!“ –

каза моят приятел, във очите с копнеж.

После свит във панела, аз добре го разбрах.

 

33

Ако Христос отново се роди в това материално измерение,

ще се посмее първо, след това за миг ще спре в недоумение.

Ще се запита той: „Защо хората така са го измислили?

Да свързват тежката ми смърт със някакво измислено спасение!“

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??