11.03.2021 г., 8:03 ч.

*** 

  Поезия
477 1 10

Страхувам се, но никога не плача

и, страннико, не моля милостиня.

Мадона съм, а после съм палачът,

причастие съм, сетне - гилотина.

 

Да, грешна съм. Такава ме обича.

Такава ме изпрати – да съм бреме.

Но също за любов да ти наричам,

додето свърши тленното ми време.

 

Разпятието помня и Голгота.

В нозете Му се сринах съкрушена.

Eдва в смъртта разкрива се животът

и тръгваме си чисти и смирени.

© Богдана Калъчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??