23.03.2010 г., 20:07 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
598 0 20

     

 

С тънки пръсти зората мрака разкъсва,

кратка прозявка и златен дъжд слънце поръсва.

Утро…

 

Тича денят и шарена риза развява,

с пеперудено пъстри лъчи глава увенчава.

Пладне…

 

Топлият вятър житни люлки люлее,

с деня се прощава, приспивна песен му пее.

Вечер…

 

Тишина и звезди се нежно прегръщат,

сили се трупат, че утре ще бъде пак същото.

Нощ…

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??