7.09.2021 г., 21:01 ч.

Абревиатури 

  Поезия » Хумористична, Философска, Гражданска, Епиграми
473 0 0

Брей, тези абревиатури

на квази-партии - халтури,

привидения с контури.

Една току се прекатури

и ... друга се притури.

(доде се изкарикатури).

 

То не са една и две

(плюс царската "НДСВ").

С Първановото "АБ,В-е"

започна се от "А" и "Б-е".

С "ГЕРБ" пък стигна се до "Г-е".

(доде се самопогребе)

 

Пак старите и новите зубъри

за старт изборен се подреждат,

без дори буква да са зазубрили

от политнауките в Оксфорд и Кембрийдж.

Потеклото им чак от Адам и Ева

все "непорочно" зачева.

 

Ала преди от "А" до "Я"

да ни издоят електорално нахалниците,

и ни се изредят "буквално",

дружно, българи - "ербап",-

да ги възпрем дотука

и ги изхвърлим на боклука.

 

Не стават даже и за "скрап"!

© Вълчо Шукерски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??