27.11.2016 г., 22:30 ч.  

Абстинентен 

  Поезия » Любовна
834 4 5

Проникнала в кръвта му неусетно,

обсебила е мисли, сън, покой.

Зависим е, така че безпредметен 

упрекът е за такъв развой.

 

Тече по вените като наркоза.

След всяка капчица е облекчен.

След всеки пристъп – неотложна доза,

за пулс и ритъм ускорен.

 

Изпепелен от страст е, абстинентен,

утехата му е винòто.

Гаси пожар – екстаз латентен,

с поредна чаша от антидота.

 

Какво пък – нека е дрогиран,

пиян е сякаш, от мескалин.

В плен на нимфа е, като сатир,

и с вихрещ се адреналин.

 

 

 

 

© Илия Станков Всички права запазени

Аbsolutus - лат. - "съвършен"

Вечната, неизменна, безкрайна първопричина на вселената,

която е синоним на Бог.

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??