Адам и Ева
Създаде Господ Бог мъжа.
Погледна после своето творение
и в миг реши, че трябва му жена!
За строг контрол, скандал и утешение!
Гледаше я той-красива бе!
Изваяна от морски бриз и пяна,
от летен дъжд! От бурното море!
Божествена без никаква премяна!
Погледна я мъжът-той бе Адам
и влюби се във нея безнадеждно!
Разбра, че няма да живее сам
а със другар-създанието нежно!
Аз Ева съм-усмихна му се тя.
Прошепна той едва-Адам съм аз!
И в този миг избухна любовта!
За тях съдбовен беше този час!
И заживяха в Райските поля
безгрижни, влюбени, благословени,
но явно Дяволът им завидя
и се реши да нанесе промени
в закона Божи! Прати им змия
със ябълката да ги предизвика!
Отхапа Ева! Изкуши се тя!
След туй Адам! И дяволът извика:
ура! Излъгах ги! И май успях
да ги накарам в Райската градина
да живеят те във вечен грях
от днес, сега, во веки до амина!
Господ се разсърди и реши:
изгони ги и двамата от Рая!
Щом някой е сгрешил, ще си плати!
Всеки грях се плаща най-накрая!
От Рая та на грешната земя
Адам и Ева тъй се озоваха!
Гневът на Бога даже ги не спря!
И тежките му клетви не успяха!
Тя бе красива с нежната си плът!
Той бе закрилник с мъжката си сила!
Продължиха двама своя път
съдбата както бе им отредила!
06.09.2023 г.
© Георги Иванов Всички права запазени