19.01.2014 г., 20:01 ч.

Адресна регистрация 

  Поезия » Любовна
687 0 18

 Ще нарисувам на пясъка триста сърца

 и до всяко от тях

 ще поставя по една раковина,

 в която скътал съм късче своя душа

 и по една мечта -

 или поне половинка…


*******


Ето го.

Това е нашият свят:

пещера, пясък, море и слънце.

От време на време

нежни ласки след залез,

а и преди това…

Остава ни само

богове да си измислим...

но опитомени.


*******


Прегръщам залеза и го целувам,

както някога целувах теб.

Сбогувам се с деня си

и ако се събудя -

след изгрева ще тръгна

по килим от розово море.




© Красимир Чернев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??