26.06.2011 г., 11:12 ч.

Афганистан 

  Поезия » Друга
608 0 1

 

          

 

Май не бил е много строг  

към делата свои  Бог.

А и как за шест той дни

целий свят да построи?

Затова изглежда в бързината

допуснал грешки на Земята.

Най-голямата била в това,

че забравил земните блага

да са равно те разпределени -

по меридиани и по паралели.

 

На изток -  някъде в безкрая,

може би накрай света,

страна, изхвърлена от рая,

потънала е в нищета.

 

Тягостни картини

в   кафяво и във сиво,

от пясъчни килими

притиснато е всичко живо.

 

Облечени в душевна голота,

потънали във празна същност,

в многолюдна самота

живее се във мъртва вечност!

 

Да ми се вярва - трябва.

Защото там аз бях.

И най това ме радва,

 че  отидох,

     видях

        и се върнах!!!                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

 

 

                                                                                   

 

© Георги Добрев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Харесва ми духа в това , което пишеш. И куража да го напишеш.
    Поздрави!
Предложения
: ??:??