18.01.2011 г., 16:23 ч.

Афганистански сонет 

  Поезия » Любовна
905 0 5

Здравейте, откровенци! Поздрави от далечен Афганистан!

 

 

 

 

                            АФГАНИСТАНСКИ СОНЕТ

 

                                          по музика на Ения

 

                         Когато камъните проговорят.

                         Прахта им тихо ще припява.

                         Сред планините си затворен

                          в едно със тъжната забрава.

 

                          Засвирваш със пустинната си лира

                          и със пресипналите птички.

                          Мечтаеш, мислиш, не умираш.

                          От пепелта възкръсва всичко.

 

                           Сънищата са вълшебни и зелени,

                           а твоята любов е светлосиня.

                           Недей тъгува ти за мене!

                           България, децата са светини.

 

                           Когато прашен вятърът простене,

                                        ще мине половината година.

 

                                   01.01.2011 г - Кандахар

 

                                        Венцислав Радков

© Венцислав Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Здравей, Афганецо! Хале шума четорИ?. Нале шума хубе?
    Познавам Афганистан, но отпреди много години. Добре,поне че си в Кандахар.
    Прави повече снимки, защото като се върнеш и започнеш да разказваш спомени, нерядко няма и да ти повярват.
    А стиха е хубав, сигурно и ти си такъв!
    Бъди здрав и се обажсай!
  • Супер е!
  • Венци - успех, човече!!
    С мисията и с поезията
  • Да, на мисия съм за половин година до юни месец.
  • чак там ли вятърът те отвя?
Предложения
: ??:??