18.05.2011 г., 23:28 ч.

Агликина поляна 

  Поезия » Пейзажна
1342 0 0

Агликина поляна, как хубава си ти,

ненужно е да казвам за твойте красоти.

Оттук кога минавам, във мен изплува спомен,

за живот хайдушки тежък, непокорен.

Гордост е за мене, че съм ваш потомък

в туй размирно време, мечта за всеки момък.

Балкана и гората закрилници добри,

отривахте с росата подпухнали очи.

Аз глава прекланям на тоя сбор велик,

шапка всеки сваля пред хайдушкий щик.

Тук Хаджи Димитър четата събра

и скочи срещу турци с мощнен вик ура.

Агликина поляна, всичко помниш, знам,

подвизи хайдушки подари ни нам.

 

 

17.04.2011г.

© Дончо Минчев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??