20.08.2016 г., 19:18 ч.

Ах, тази луна 

  Поезия » Любовна
781 1 0

Вече си бе легнала

и наблюдаваше луната.

Светлината превръщаше тъмната стая 

в съвсем друга- светла картина.

 

Нощта бе топла,

ме можеше да заспи.

Вълнението я погубвашe,

скоро щеше да го види.

 

Небето бе ясно,

виждаха се и звездите.

Скоро щяха да ги гледат с часове

или поне така се надяваше.

 

"Може би сега  

в другия край на света 

и той гледа същата луна."

Каза си наивно тя.

 

"Може би и той

като мене сега,

върти се безмълвно

от страна на страна.

 

Спомня си нощите 

в оназ вековна гора

и си мечтае за дните,

скоро... в пустошта.

 

Може би скришно 

отваря албума,

с нашите снимки

от преди цяла година."

 

"Колко съм наивна

усети се тя.

Той навярно спи 

cладко в нощта." 

 

Сложи точка и хвърли листа!

 

 

© Дебора Запрянова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??