25.06.2017 г., 8:54 ч.

Акатист* 

  Поезия » Пейзажна
920 4 21

          на Росица

 

След грохота на словопада,

в лоното на свята тишина,

съзирам чувствените клади

в безмълвен поглед на жена.

 

Очите ѝ предсказват тайни

от далечни, звездни светове...

О, тези мигове безкрайни

на светлина, която ме зове!

 

Изгряват нежните пространства

и топъл полъх радостно трепти.

Душата с приливите странства,

запалена от звездни висоти.

 

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

* – Акатист – религиозна песен, възхваляваща и в името на Господ. Акатист се изпълнява на празник.

 

© Стойчо Станев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??