22.02.2014 г., 22:19 ч.

Ако... 

  Поезия » Любовна
517 0 1

Ако...

 

... трева ако бях, щях да остана зелена и жилава,

опъната струна на цитра,  и вълчият вой да е химн...

 

... река ако бях, гордите камъни с жива вода

ще  обливам; докато ме има, да искат да пият от извора...

 

... небе ако бях, очите на бога ще стигна, щом искам.

Любов да даря на човек или псе. Свещица от истина.

 

... път ако бях, с дъжда ще обходя земята до ада -

 ще пея за черноземния рай, където живея със радост.

...

... малко камъче ако бях, вземи ме с любов –

в ръка ме стопли... завий ме във стих. Аз съм твоя

бяла магия завързана - до гроб и оттатък дори...

 

 

© Златина Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??