Ако утрото не изгрее
и слънцето не залезе.
Ако птичката не запее
и земята линее -
то Бог много се сърди
и търси виновни.
Сочи селяка - защо не е посял?
После дърваря - колко дърва е продал?
Минава към кмета - само е ял,
европейски парици добре е скътал.
Докторът диплома си купил,
не лекува. Пак се е напил.
Министрите - манекени - все по механи,
пътуват с лъскави, скъпи коли
и трупат вили и народни пари.
В чудо видя се. Кого да спаси?
Бесило за всеки виси,
а народът просто мълчи.
Него пак ще гълчи!
© Василка Ябанджиева Всички права запазени