11.04.2018 г., 20:07 ч.  

Ако (ме) видиш... 

  Поезия » Любовна, Друга
413 1 0

Ако видиш случайно земята от космоса,
тази малката сред билиони звезди.
Ако се чудиш дали е синя или зелена,
слез малко по-ниско и се приближи.

 

Окъпи се в океаните, загуби се в горите,
говори с  рибите, стани приятел с животните.
Влез дълбоко, в на дърветата в корените,
с гномите злобни подели  си кристалите.

 

....но до тук е земята,  под нея  тупти само лава,
събери от небето звездите, всичките и там ги хвърли.
Ако си забелязал земята от космоса,
тази малката твоята сред билиони звезди.

© Станислав Русев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??